Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst tussen By-Do Sieraden en de wederpartij, tenzij anders is overeengekomen. By-Do Sieraden heeft te allen tijde recht haar algemene voorwaarden te wijzigen.

Prijzen en Prijswijzigingen
Alle prijzen op de website zijn vermeld in euro’s. By-Do Sieraden heeft te allen tijde het recht om de prijzen te wijzigen. Aan prijzen, invoer-, druk- en zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

Garantie
Op de handgemaakte sieraden van By-Do Sieraden zitten drie maanden garantie vanaf de aankoopdatum. U heeft garantie op de kralen, bedeltjes en sluitingen. Bij klachten kunt u binnen drie maanden na aankoop van uw sieraad contact met ons op nemen. Wij zullen uw sieraad kosteloos repareren.

Buiten de garantie valt:

–  verlies van de swarovski steentjes
–  natuurlijke slijtage
–  vlekken veroorzaakt door parfum
–  lakbeschadiging van hout, leer en kralen door (regen)water
–  kralen/leer die afgeven nadat zij in contact komen met water

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor normale slijtage of enige vorm van schade bij het verkeerd gebruiken van onze sieraden.

Maten en Vermaakkosten

Armband:
De standaard maat van een armband op elastiek en leer (gemiddelde polsmaat) is 16/17 centimeter. Indien u liever een grotere of een kleinere armband wilt bestellen, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Bij een grotere pols dan gemiddeld adviseren wij een armband van 19 centimeter, voor een smallere pols adviseren wij een armband van 16/17 centimeter.

Ketting:
Lange kettingen kunnen ook over het hoofd omgedaan worden. In overleg kunnen we de sieraden aanpassen in kleur, lengte en model.

Een armband of ketting kleiner maken, kost € 1,50. Een armband of ketting langer maken, kost € 1,50 + de extra kosten van het materiaal.

Betalingen
De By-Do juweeltjes kunnen via iDeal betaalt worden of via een bankoverschrijving.

Betalingen dienen binnen de betalingstermijn van 5 dagen te worden voldaan d.m.v. het geldbedrag over te maken op rekeningnummerNL19RABO 0136 6977 39  van de Rabobank t.n.v. By-Do  onder vermelding van het factuurnummer. Bij het overschrijden van de betalingstermijn gaan de gereserveerde artikelen automatisch terug de verkoop in zonder overleg, tenzij anders is overeengekomen met de klant.

Verzenden en Vervoersschade
Verzenden binnen Nederland is gratis als u boven de € 25,00 besteld. De verzendkosten onder de € 25,00 bedragen € 1,95 voor verzending in Nederland en € 3,95 voor verzending in België en Duitsland.  Wij versturen uw bestelling via Postnl met normale brievenpost. Alle bestellingen worden zorgvuldig gecontroleerd, verpakt en verzonden conform de voorwaarden van Postnl post. Mocht uw bestelling beschadigd zijn aangekomen dan verzoeken wij u om binnen 48 uur na ontvangst van uw bestelling contact met ons op te nemen.

Levering
Uw bestelling wordt binnen 4-5 werkdagen na ontvangst van betaling verstuurd. De dag nadat u betaald heeft, telt als werkdag 1. Levering van sieraden vindt plaats zolang de voorraad strekt. Alle producten op de website zijn op voorraad, maar wij hebben altijd een beperkte oplage per product. Het kan dus voorkomen dat producten snel uitverkocht raken,  maar nog niet op de website als uitverkocht vermeld staan.

Ruilen/Retourneren
U kunt binnen 14 dagen (na ontvangst van uw bestelling) uw bestelling ruilen of retourneren (met uitzondering van de persoonlijke tekst sieraden), mits deze onbeschadigd en ongedragen zijn. In alle gevallen dient u eerst schriftelijk (per e-mail of post) contact met ons op te nemen. U dient hierbij uw naam en factuurnummer te vermelden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De aankoopsom van de door u geretourneerde producten zal binnen 14 dagen (na ontvangst van het product) worden terug gestort. De verzendkosten voor het ruilen of retourneren zijn voor uw eigen rekening.

Persoonlijke tekst sieraden zijn speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen daarom niet geretourneerd of geruild worden.